Publicerad

Vill du lära dig renovera gamla fönster?

Kom på fönsterkurs till Lofsdal gård i Pargas. Här finns många fönsterbågar som väntar på dina flinka händer!

Tidpunkt: 27-28.5 2023 lö kl 9 – 16 (middag kl 17) och sö kl 10 – 16

Kom och upplev denna unika plats. En gård med många gamla hus och anor från 1700-talet.

 Under två dagar får du lära dig fönsterrenoveringens grunder. OBS! Ej trälagning.

 På den här kursen jobbar du inte med egna rutor utan vi väljer ut fönster som lämpar sig för denna helgkurs. Tanken är att så många skeden av processen ska hinnas gås igenom under dessa två dagar.

Vi går igenom hur du bedömer fönstrets skick och vilka åtgärder som behövs göras för respektive ruta. Vi provar på olika metoder för att avlägsna gammalt kitt och färg och går igenom olika material och hur de påverkar fönstrens hälsa. Vi testar också på att skära glas och plocka ut gamla trasiga glas ur bågarna.

I deltagaravgiften ingår en middag på lördag kväll i karaktärshusets vackra matsal. Som kursdragare fungerar Susanna Kaitila (https://www.wanhanrestaurointi.fi/ ). Som hjälpledare fungerar Curatios verksamhetsledare Heidi Salviander-Wahe.

Plats: Lofsdal Gård  – OBS! Kursen hålls i den före detta ladugården som saknar värme. Vi riggar upp värmelampor ifall vädret är kyligt men klä er varmt och tänk på att luften inne i ladugården alltid är sval.

Tidpunkt: 27-28.5 2023 lö kl 9 -16 och sö kl 10 – 16

Deltagaravgift: 115 e för Curatios medlemmar och 130 e för övriga. I avgiften ingår materialkostnader, kaffe och smörgås under dagen samt middag på lördag kväll efter att dagens lektioner är avslutade.

Kursen är en dagskurs och inkvartering ingår ej.

Bindande anmälan senast 17.5 // kursen blir av ifall  minimideltagarantalet  är 8 pers.  Max 12 pers ryms med på kursen!

Meddela också om eventuella allergier och specialdieter då du anmäler dig.

e-post: info@curatio.fi

telefon:   Curatio/Heidi Salviander-Wahe 040-1878280

Behöver du inkvartering?

Tom Carling på Villa Nytorp har möjlighet att inkvartera några kursdeltagare för 100 e / dubbelrum. Lakan ingår i priset. Ingen frukost men huset har kök och kylskåp. Boka här: https://visitparainen.fi/fi/tuotteet/villa-nytorp/

VÄLKOMMEN!