Julkaistu

Valtakunnallinen ikkunapäivä 16.5.2020

Parainen

Tapahtumapäivää koordinoi Rakennusperinteen ystävät ry, joka myös ylläpitää sivustoa www.ikkunapaiva.net. Teemapäivän juuret ovat Ruotsissa ja tulevaisuuden tavoitteena on saada tapahtumasta pohjoismaiden laajuinen. Tärkein päämäärä on muistuttaa ihmisille, kuinka merkittäviä vanhat ikkunat ovat kulttuurihistoriallisesta. Perinteinen ikkuna kestää satoja vuosia, kunhan sen muistaa huoltaa. Ikkunat ovat osoitus hienosta käsityötaidosta, jota tulisi niinikään vaalia.

Lauantaina 16.5. voit tulla katsomaan ikkunan kunnostusnäytöstä palovaraston talolle, kirkon viereen. Tarkempi aikataulu varmistuu lähempänä. Annamme myös korjausvinkkejä, sekä jaamme aiheeseen liittyvää materiaalia. Taidekoulu Pictura järjestää näyttelyn, jonka aiheena ovat Paraisten vanhat ikkunat, paikka tarkentuu myöhemmin.

Paraisilla tapahtumaa tullaan viettämään monin tavoin. Haastamme kaikki koulut mukaan piirustuskilpailuun. Aiheena on luonnollisesti vanhat ikkunat, Paraisten ikkunat. Kilpailussa on kolme ryhmää: ala-aste-, yläaste- ja lukioikäiset. Voittajien valinta suoritetaan nelihenkisen raadin voimin. Töitä tullaan esittelemään sosiaalisen median kanavissa ja mahdollisuuksien mukaan paikallisten yritysten tiloissa.

Yhteistyössä:

Vanhan malmin asukasyhdistys

Curatio Turunmaan korjausrakentamisyhdistys

Paraisten kotiseutumuseo

Taidekoulu Pictura