Julkaistu

Haluatko oppia kunnostamaan vanhoja ikkunoita?

Tule mukaan ikkunankunnostuskurssille Lofsdalin kartanoon, Paraisille.

Täältä löytyy useita erilaisia ikkunapokia, jotka odottavat näppäriä tekijöitä!

Kurssin ajankohta: 27 – 28.5.2023 klo 9 – 16 (päivällinen klo 17) ja su 10 – 16

Tule mukaan kokemaan tämä ainutlaatuinen tilakokonaisuus, jossa on paljon historiallisia rakennuksia jopa 1700-luvulta.

Kahden kurssipäivän aikana opit ikkunankunnostuksen perusteet. Huom! Emme tee puukorjauksia.

Tällä kurssilla kunnostamme tilan eri rakennusten ikkunoita, joten omia pokia ei tarvitse tuoda mukanaan. Tällä tavoin varmistamme että kaikki eri kunnostusvaiheet ehditään käymään läpi yhden viikonlopun aikana.

Käymme kurssin aikana läpi miten vaurioita tulee arvioida ja mitä toimenpiteitä ne vaativat. Kokeilemme myös erilaisia tapoja irroittaa vanhaa kittiä, maalia ja lasia, sekä mietimme miten virheellisesti valitut pintakäsittelyaineet voivat vaikuttaa ikkunan elinkaareen. Opettelemme lisäksi myös lasin leikkaamista.

Osallistumismaksuun sisältyy illallinen tilan päärakennuksen kauniissa ruokasalissa. Kurssinvetäjänä toimii restaurointialan yrittäjä Susanna Kaitila (https://www.wanhanrestaurointi.fi/). Curation toiminnanjohtaja Heidi Salviander-Wahe toimii avustajana.

 Kurssipaikka: Lofsdalin kartano – Huom! Kurssi pidetään vanhassa navettarakennuksessa, jossa ei ole lämmitystä. Muista siis pukeutua lämpimästi. Tarvittaessa pientä lämmitystä saadaan lämpölampuilla, mutta työskentelytilat navettarakennuksessa ovat joka tapauksessa viileät.

Ajankohta: 27 – 28.5.2023 la klo 9 – 16 ja su klo 10 – 16

Osallistumismaksu on 130 € ja Curation jäsenille 115 €. Maksu sisältää materiaalikulut, kahvin ja voileivän kurssipäivän aikana, sekä lisäksi lauantaina päivällisen kurssipäivän päätteeksi.

Kyseessä on päiväkurssi joka ei sisällä yöpymistä.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 17.5.

Kurssi toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään kahdeksan. Mukaan mahtuu 12 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä myös mahdollisista ruoka-aineallergioista tai erityisruokavalioista.

Ilmoittautumiset sähköpostilla tai puhelimitse:

info@curatio.fi

Curatio/Heidi Salviander-Wahe 040 1878 280

Tarvitsetko majoitusta?

Muutamalla kurssilaisella olisi mahdollisuus yöpyä esimerkiksi Tom Carlingin Villa Nytorpissa. Hinta 100 €/parihuoneessa. Lakanat kuuluvat hintaan. Ei sisällä aamiaista, mutta talossa on keittiö, joten omat aamupalatarvikkeet voi ottaa mukaan. Varauksen voi tehdä osoitteessa: https://visitparainen.fi/fi/tuotteet/villa-nytorp/

TERVETULOA!